Gemaakt in Nederland | 100% Zonne energie | Gratis NL verzending

Over Ons

Hoe het begon

In 2010 had eigenaar Sven als net afgestudeerd werktuigbouwkundig ingenieur voor zichzelf een 3D printer gekocht. Voornamelijk voor onderdelen en gereedschappen die niet “off the shelf” beschikbaar waren. Al snel waren er veel mensen geïnteresseerd in producten op maat. Sven besloot daarom in 2013 om Umake te starten, met als specialiteit het kunnen ontwerpen én produceren van maatwerk producten. Dit bleek een succes.

Naast het ontwerpen en produceren van maatwerk voor klanten, hebben er ook eigen productontwikkelingen plaatsgevonden. Toen in 2015 het grote succes werd behaald met de gepatenteerde Festicap wisten we het zeker: productontwikkeling zit in ons DNA.

 

Onze missie

Onze missie is om je ontwerp- en productieproces uit handen te nemen.

 

Waarom Umake?

Bij Umake helpen we je graag met het verlichten van werkzaamheden binnen jouw bedrijf. Wij weten als geen ander hoeveel tijd en expertise er nodig is om tot een volwaardig product of onderdeel te komen. Kennis van technisch tekenen, productiemethoden en materiaalsoorten zijn drie vakgebieden die een belangrijke rol spelen voor een hoogwaardig eindresultaat. Dit zijn expertises waar wij ons al jarenlang mee bezig houden.

Door ontwerp en productie samen te brengen onder één dak, kunnen jouw wensen snel worden gerealiseerd, zonder allerlei tussenpersonen. Dit voorkomt kosten, maar ook tijd. Door onze grote 3D print-capaciteit en productiekennis, is het leveren van producten op maat in veel gevallen een kwestie van enkele dagen.

Wanneer kies je wel voor 3D printen bij Umake:

 • Unieke producten tot middelgrote series (1 tot 5000 stuks),
 • Series met kleine onderlinge variaties,
 • Complexe geometrie,
 • Snelle levering,
 • Productie in RAL kleuren,
 • Een combinatie van bovenstaande punten,
 • Persoonlijke service zonder tussenpartijen.

Wanneer kies je niet voor 3D printen:

 • Grote series identieke producten (>5000 stuks),
 • Wanneer de kenmerkende 3D print afwerking ongewenst is,
 • Bij vereisen van bijzondere materiaal eigenschappen,
 • Als kwaliteit en levertijd niet van belang zijn, en China daardoor veel goedkoper is. 

Door 3D te printen kunnen we onze producten in elke kleur leveren, en van enkel stuks tot series van enkele duizenden per week produceren. Dat kan tegen scherpe tarieven, korte levertijden en geen verzendkosten. Wie kan dat nog meer zeggen?

 

Klanttevredenheid

Uiteraard is klanttevredenheid iets wat wij heel erg belangrijk vinden. Kies je voor Umake, dan krijg je van ons de hoogst mogelijk zorg over de opdracht. Beloofd.

 

Zon als bron

Wereldwijd worden er jaarlijks naar schatting rond de 300 miljoen toen kunststof geproduceerd. Dit is zorgelijk, want ongeveer 4% daarvan komt uiteindelijk in de zee terecht. Door volledig gebruik te maken van zonne-energie en bio-kunststoffen, zijn we altijd bezig met een zo groen mogelijke voetafdruk. Bio-kunststoffen hebben gelijkwaardige technische eigenschappen als traditionele (meer vervuilende) kunststoffen, maar zijn in plaats daarvan gemaakt van plantaardig materiaal, zoals maiszetmeel. Mocht een product in het milieu terechtkomen, dan wordt het materiaal door externe invloeden op de duur volledig afgebroken.

 

Onze eigen producten zijn ook te koop op Bol.com

De producten die we ontwikkelen voor eigen verkoop zijn te koop via Bol.com. Klik hier om naar ons productoverzicht te gaan.